ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Πολλές φορές ακούμε από διάφορα άτομα να λένε ότι θέλουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσουνε κιλά αλλά δεν προλαβαίνουν είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω της έλλειψης χρόνου για μαγείρεμα, είτε λόγω της φροντίδας των παιδιών κλπ. Παρακάτω παρατίθενται κάποιοι εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να διευκολύνουν την ζωή τους όσον αφορά το κομμάτι της διατροφής.

Tips

1) Μην πετάτε φαγητό: Σχεδόν οι περισσότεροι έχουν την συνήθεια
να πετάνε την ποσότητα που έχει περισσέψει από το μεσημεριανό ή το βραδινό. Είναι προτιμότερο να την φυλάξετε για την επόμενη μέρα σαν συνοδευτικό με κάτι άλλο πχ μέσα στη σαλάτα σας ή στην ομελέτα αν πρόκειται για λαχανικά.

2) Μαγειρέψτε τα γεύματα σας από νωρίς: Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να μαγειρέψετε τα γεύματα όλης της εβδομάδας την Κυριακή ώστε να τα χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια της εβδομάδας χωρίς καθόλου επιπλέον σπατάλη χρόνου για μαγείρεμα. Το μόνο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι απλά να τα ξεπαγώσετε από την κατάψυξη και να τα ζεστάνετε.

3) Κοινή διατροφή για όλη την οικογένεια: Πολλές φορές τα περισσότερα άτομα δυσκολεύονται να κάνουν διατροφή λόγω ότι δεν θέλει να υποχρεώνει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να τρώνε ότι και αυτό. Πρέπει να καταλάβει το άτομο ότι για να ζήσει σωστά θα πρέπει να τρέφεται και σωστά συνεπώς δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν όλη η οικογένεια ακολουθούσε έναν σωστό τρόπο διατροφής χωρίς πολλές στερήσεις, σε κακό πάντως δεν θα οδηγήσει σίγουρα και δεν θα χρειάζεται χρόνος για προετοιμασία διαφορετικών φαγητών.

4) Προετοιμάστε σνάκ: Ένα ακόμα πρόβλημα των περισσότερων είναι η πολύωρη εργασία που έχουν και δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν. Η πιο αποτελεσματική λύση είναι η προετοιμασία εύκολων, μικρών και θρεπτικών σνάκ, από το προηγούμενο βράδυ ώστε να τα παίρνουν μαζί στη δουλειά τους και να περιορίσουν λίγο την πείνα τους αλλά και να πάρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τέτοια σνάκ μπορεί να είναι τόστ με ψωμί ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και τυρί, φρούτα με ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με βρώμη και ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών ή πρωτείνης κλπ.

5) Βρείτε παρότρυνση: Σίγουρα δεν είστε το μοναδικό άτομο που έχει αυτό το πρόβλημα με την αξιοποίηση του χρόνου και των γευμάτων. Βρείτε κοντινούς σας ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα και μιλήστε μαζί τους. Συζητήστε για το πώς πήγε η μέρα σας, τι μαγειρέψατε, παροτρυνθείτε το σαββατοκύριακο να πάτε για γυμναστική ή για τρέξιμο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αν δεν αισθάνεστε ότι είστε μόνοι σε όλο αυτό.

6) Μαγειρέψτε εύκολα και απλά φαγητά: Όσο πιο απλό είναι ένα φαγητό τόσο πιο υγιεινό και θρεπτικό είναι για τον οργανισμό. Αποφύγετε να φτιάχνετε φαγητά που απαιτούν πάνω από 30 λεπτά για να φτιαχτούν διότι το μόνο που προσφέρουν είναι θερμίδες λόγω των πρόσθετων υλικών που προστίθενται. Προτιμήστε άφθονες σαλάτες που είναι γρήγορες και εύκολες στην προετοιμασία και φυσικά άπαχα κρέατα που μπορείτε να ρίξετε μέσα στη σαλάτα ώστε να γίνουν ένα πλούσιο θρεπτικά γεύμα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *